Tarief en vergoeding

Vanaf 2014 valt de zorg die Psychologenpraktijk Anna Roeden biedt onder de ‘Generalistische Basis GGZ’. Dit houdt in dat u geen eigen bijdrage meer betaalt, maar alleen uw eigen risico. In de eerste twee sessies wordt bekeken welke klachten u heeft en hoeveel sessies er nodig zijn om deze te behandelen. Wanneer er in de eerste twee sessies geen diagnose gesteld kan worden, wordt u terugverwezen naar de huisarts of kunt u besluiten zelf de volgende sessies te betalen.

Wanneer er sprake is van een diagnose die wordt vergoed (kijk hiervoor uw polis na), hangt het van de ernst van de klachten af hoeveel sessies er nodig zijn. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen een kort (5), middellang (9) of intensief (12) behandeltraject. Soms is er sprake van twee diagnoses en kunnen er twee trajecten achter elkaar plaatsvinden. Er is bij een tweede traject dan wel weer een nieuwe verwijsbrief nodig.

De praktijk heeft met alle grote zorgverzekeraars een contract afgesloten.

Wanneer u geen diagnose heeft of om een andere reden zelf wilt betalen is het particuliere tarief, 90 euro per sessie. Ook wanneer uw werkgever of iemand anders betaalt, geldt dit tarief.

Let op: wanneer u niet op een afspraak verschijnt of te laat afzegt, ontvang u een rekening van de helft van het particuliere tarief, dus 45 euro. Deze kunt u niet verhalen op uw verzekering. Afspraken dienen 24 uur van te voren geannuleerd te worden via de telefoon. Wanneer ik niet kan opnemen, kunt u een boodschap achterlaten.