Partner relatietherapie

Bij partner relatietherapie komt u samen met uw partner voor een intakegesprek. In tegenstelling tot individuele sessies, nemen we hiervoor een dubbele sessie, dus anderhalf uur. Hierin gaan we samen kijken wat de klachten zijn.

Is er sprake van communicatieproblemen, verschil in visie over de toekomst, zijn er ingrijpende dingen gebeurd zoals een buitenechtelijke relatie of overlijden van een familielid? Er kunnen veel redenen zijn waardoor er in relaties problemen optreden.

Samen met de therapeut onderzoekt u wat maakt dat er in de relatie strubbelingen zijn. Daarna, worden er, net als bij individuele therapie, behandeldoelen opgesteld om de relatieproblemen op te lossen. Soms zal de therapeut u huiswerkopdrachten meegeven, zoals communicatie oefeningen. De gesprekken vinden altijd plaats met uw beiden. Wanneer het verstandig is dat u of uw partner individuele sessies krijgt, zal ik u verwijzen naar een collega therapeut. De partner relatietherapie en individuele gesprekken kunnen soms naast elkaar bestaan.

Partner relatietherapie wordt meestal niet meer vergoed door de verzekeraar. Neem contact op voor meer informatie. Voor partner relatietherapie geldt een apart tarief. Per sessie van 45 minuten geldt een tarief van 50 euro per persoon.

Wilt u meer weten over partner relatietherapie in Nijmegen?

Neem voor meer informatie contact op met Psychologenpraktijk Anna Roeden in Nijmegen.